Despre ceasurile Festina

Pentru oamenii obișnuiți ceasurile Festina reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, având un raport excelent calitate/preț, o ofertă variată și o istorie bogată în spate. Cei mai pretențioși vor reclama însă faptul că Festina nu și-a depășit niciodată statutul de producător din gama medie, fără realizări spectaculoase în domeniu.

Festina este un brand cu origini elvețiene, lansat în 1902 în localitatea La Chaux-de-Fonds, un important centru orologer din munții elvețieni Jura. Deși nu a atins renumele unor mărci din vecinătate ca Omega, Tissot sau Concord, Festina s-a impus ca un nume important în industria ceasurilor fashion, acordând o atenție mai
mare stilului decât mecanismului.

FC_WOMEN2_100x70

Începând cu 1984 Festina s-a îndepărtat însă de originile sale elvețiene, fiind achiziționată de Miguel Rodriguez, patronul grupului Lotus. În urma acestei achiziții compania a fost relocată în Barcelona și a devenit colegă de grup cu mărci ca Jaguar, Regata, Perrelet, Candino sau Calypso. În același timp ceasurile Festina au primit mecanisme japoneze (în principal de la Citizen), întărind convingerile unora că Festina nu mai are nimic în comun cu Elveția și tradiția orologeră recunoscută a acesteia.

festina-ceramic-womens-watch

În ultimii 20 de ani, Festina s-a axat în principal pe producția de modele sport atât pentru bărbați, cât și pentru femei. O componentă importantă a ofertei Festina este reprezentată în continuare de modelele fashion, apreciate în special în rândul publicului feminin. Popularitatea brandului este una destul de ridicată la nivel mondial, cu un nivel al vânzărilor de peste 4,5 milioane de unități pe an.

De asemenea Festina este un nume activ în competițiile sportive, în special în ciclism unde a fost cronometru oficial al Turului Franței și a participat mult timp cu o echipă proprie în competițiile cicliste. Festina a mai sponsorizat echipe de hochei pe gheață sau maratoanele din Hamburg sau Berlin.

chrono

Arata mai multe