DeLaneau Rondo Tulip Field

Nu se știe cu exactitate dacă Rondo Tulip Field – un model din colecția DeLaneau Origin, care aduce un omagiu naturii și luminii – este inspirat sau nu din picturile lui Claude Monet, însă cu siguranță această piesă poate fi considerată un reprezentat de seamă al artei transpuse în orologerie.

Punctul de atracție al lui DeLaneau Rondo Tulip Field este indiscutabil cadranul, pictat cu șiruri de flori multicolore, alterând nuanțele vibrante cu cele mai opace, într-un motiv aproape suprarealist. Asemenea câmpurilor de flori ale lui Monet, detaliile sunt mai degrabă sugerate decât explicite, un efect realizat prin mânuirea perfectă a formelor și culorilor.

monet

DeLaneau este dealtfel o marcă elvețiană independentă cunoscută pentru modul neconvențional de folosire a culorilor, nefiind deloc întâmplătoare aranjamente precum cel afișat de Rondo Tulip Field, în care spectrele de verde întâlnesc nuanțe de roz și roșu, aproape eclipsând prin strălucire șirul de diamante dispus circular în jurul unei carcase aurite.

Asemenea detalii nu sunt deloc ușor de realizat, implicând folosirea unor tehnici ca emailarea Grand Feu sau gravarea în email, domenii în care artiștii casei DeLaneau sunt forte renumiți.

delaneau-rondo-tulip-field-frontal

Același stil al compoziției poate fi întâlnit și pe alte modele ale DeLaneau, de exemplu seria Atame(cu modele ca Poppy Field sau același Tulip Field) diferind doar prin forma dreptunghiulară a carcasei și prezența în număr mai mare a pietrelor prețioase, incluzând 30 de diamante baghetă, 291 de diamante rotunde și 4 cabochoane.

delaneau-atame-field

Arata mai multe