Davosa Stratosphere Flight sau cum să testezi rezistența unui ceas în stratosferă

În ciuda faptului că este văzut ca un jucător destul mic pe piața ceasurilor de mână, Davosa ține să demonstreze tuturor că produsele sale îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. În acest sens inginerii mărcii elvețiene au pus la cale un experiment inedit, trimițând un model Argonautic Dual Time până în stratosferă (aprox. 35000m altitudine), cu ajutorul unui balon cu heliu.

S-a dorit în acest fel testarea rezistenței nu numai în ce privește atmosfera rarefiată și presiunea scăzută, dar și temperaturile extrem de reci, care pot ajunge până la -60° C. Filmat în întregime cu o cameră atașată, experimentul surprinde ascensiunea până la altitudinea de 35400m, la care balonul se sparge iar ceasul revine pe pământ cu ajutorul unei mini-parașute.

Având la interior un mecanism ETA 2893 cu timp dual, modelul testat a funcționat normal pe toată durata exercițiului, în care a avut de înfruntat condiții imposibil de replicat la nivelul pământului. Având în vedere și succesul înregistrat de Zenith alături de Felix Baumgartner, se poate spune că orologeria a câștigat în avans înfruntarea cu condițiile dificile chiar și acolo unde e puțin probabil ca omul să ajungă prea curând în mod curent.

Arata mai multe