Davosa Black Ternos Ceramic

Seria de ceasuri pentru scufundări Ternos a fost lansată de Davosa în anul 2010, vârful de gamă al acesteia fiind modelul All Black. Realizat în ediție limitată de 333 de exemplare, acesta a cunoscut un succes neașteptat epuizându-se rapid din magazine. Pentru cei care au pierdut acea ocazie și și-ar dori un astfel de ceas la mână, Davosa propune acum seria Ternos Ceramic, care diferă foarte puțin de modelul All Black și nu este limitată la un anumit număr de exemplare.

Carcasa lui Black Ternos Ceramic are un diametru de 40mm și este acoperită de un cristal de safir îngroșat, pentru a putea rezista la adâncimi de 200m. Luneta rotativă unidirecțional este fabricată din ceramică, un material care asigură o protecție foarte bună împotriva șocurilor și zgârieturilor. În rest, aspectul este unul standard pentru ceasurile diver, cu un cadran punctat de marcaje albe luminescente.

Ceea ce distinge modelul Ternos Ceramic de alte ceasuri este însă modul în care s-a ajuns la culoarea neagră cu care este placat, tehnologia numindu-se DLC (Diamond-Like Carbon). Aceasta constă într-un proces complex de prelucrare a carbonului, pentru a replica duritatea înaltă a diamantului la un preț mult mai accesibil. Astfel, carcasa din oțel beneficiază de un strat protector care o ferește de zgârieturi sau alte influențe din exterior.

Pentru funcționare, Davosa Ternos Ceramic se bazează pe consacratul mecanism automatic ETA 2824-2. Prețul de vânzare anunțat de producător pentru acest ceas se situează în jurul sumei de 650 euro.

Arata mai multe