Corum Heritage Vintage Chargé d’Affaires 2012

Unul dintre pilonii de bază ai bogatei tradiții Corum – alături de seriile Admiral’s Cup și BridgesHeritage este ea însăși o colecție care vorbește despre istoria, valorile și devotamentul spre excelență al mărcii elvețiene. Exponențial pentru colecția Corum Heritage este modelul Chargé d’Affaires, apărut pentru prima dată în 1956 și relansat în 2012, afișând același stil clasic într-o interpretare mai actuală ca niciodată.

Printre realizările istorice ale Corum se numără câteva modele exemplare, cum ar fi Golden Tube, Chinese Hat sau Grand Précis. Începând cu 2010 acestea au fost reluate și relansate în ediții moderne, iar de curând a venit și rândul istoricului Chargé d’Affaires să revină în centrul atenției cu o nouă înfățișare.

Corum_charger_d-affaires_3Ediția actuală a lui Corum Chargé d’Affaires vine într-o formă identică cu cea a modelului original, singura diferență fiind dimensiunea un pic mai mare a carcasei – 38mm. În rest, cei care cred în valorile estetice nepieritoare ale tradiței clasice vor fi încântați să regăsească un model care păstrează până și mecanismul ediției originale, restaurat folosind instrumente vintage și adaptat la standardele actuale de calitate și finisaj.

Corum_charger_d-affaires_2
Acest mecanism cu remontaj manual Caliber CO 286 are două axe, fiecare cu propria coroană – una pentru controlul arătătoarelor, cealaltă pentru controlul alarmei. Da, Corum Chargé d’Affaires este un ceas cu alarmă ce poate emite timp de 12 secunde
un sunet pe o frecvență plăcută, caldă, cu o rezonanță unică. Capabil să furnizeze suficientă energie pentru 46 de ore de funcționare, mecanismul poate fi admirat prin capacul transparent ce lasă să se vadă inscripția “1956 – Chargé d’Affaires – 2012”.

RTEmagicC_13_0205_Corum_06

Realizat în 200 de exemplare – dintre care 150 în aur roz 18k și 50 în aur alb 18k – Corum Chargé d’Affaires 2012 reprezintă un simbol al eleganței capabil oricând să mărturisească cu succes despre valorile tradiționale ale orologeriei.

Arata mai multe