Corum Admiral’s Cup Legend 38 Diamonds Are Forever

Versiunea haute joaillerie a modelului Corum Admiral’s Cup Legend 38 vine cu nu mai puțin de 1444 pietre prețioase, diamante sau safire. Mulțumită talentului bijutierilor de la Corum, acestea radiază un efect strălucitor, inspirat din universul floral și feminin deopotrivă.

Cadranul și motivul floral cu care este pavat a fost realizat din îmbinarea perfectă a 462 de cristale de diferite dimensiuni. Pe lângă atenta calculare a dimensiunilor, s-a avut în vedere și natura sau culoarea fiecărei pietre prețiose în parte, astfel încât să rezulte un ansamblu perfect din punct de vedere structural sau cromatic.

Corum_admirals_cup_legend_38_cadran_serti_4

Pentru realizarea cadranului s-a folosit una dintre cele mai dificile tehnici bijutiere, așa zisa pavare ‘invizibilă’. Complexitatea acesteia a crescut suplimentar odată cu apariția nevoii de a o reinterpreta într-un mod inovativ, altfel riscând ca unele dintre cristale să se spargă în încercarea de a le alinia perfect unele lângă altele.

Aranjamentul de inspirație florală de pe cadran a fost așadar întâi conceput pe un suport transparent, după care s-a turnat un aliaj pe bază de argint care să umple și cele mai mici intervale. După solidificare, cele 24 de safire baghetă-violet, 138 de diamante baghetă, 108 safire-baghetă roz și 108 de diamante-briliant au fost atent curățate de impurități și pregătite pentru a fi amplasate pe carcasa din aur alb a ceasului.

Corum_admirals_cup_legend_38_cadran_serti_3

Corum_admirals_cup_legend_38_cadran_serti_5

La rândul lor, carcasa și brățara au fost executate în acord cu o tehnică diferită – pavarea tip ‘zăpadă’ (snow setting). S-au folosit astfel 804 de diamante-briliant de diverse dimensiuni, atent asamblate astfel încât să urmeze și cele mai complicate linii.

Corum Admiral’s Cup Legend 38 Diamonds Are Forever are și la interior o „piatră prețioasă”, mai exact un mecanism automatic Caliber CO 082 cu un oscilator placat de asemenea cu diamante și safire pentru a replica încă o dată motivul floral în jurul căruia este construit acest ceas.

Corum_admirals_cup_legend_38_cadran_serti_2

Arata mai multe