Citizen Scuba Fin Diver

Citizen a lansat recent o serie de ceasuri complet nouă, destinată amatorilor de scuba diving. Deși oferta de ceasuri diver este extrem de bogată, Citizen propune prin acest model un ceas ecologic (parte a colecției Eco-Drive), funcțional și la un preț convenabil.

Noua serie este disponibilă în mai multe variante, diferențiate prin gama de culori folosite: alb, verde, albastru, portocaliu sau negru. Carcasa are un diametru de 45mm și grosimea de 12mm, fiind destul de solidă pentru a rezista până la 200m sub apă. Aceasta este fabricată din oțel și vine placată cu negru pentru majoritatea modelelor.

Parte obligatorie a oricăruis ceas diver, bezelul rotativ unidirecțional ajută la cronometrarea timpului petrecut sub apă. Coroana este și ea înfiletabilă iar geamul din cristal mineral curbat asigură o protecție adecvată la șocuri.

Cadranul are un desen sub formă de fagure și poate avea culoare argintie, gri sau neagră, în funcție de model. Indicii orari sunt concepuți sub forma unor buline de dimensiuni generoase, care în combinație cu o substanță fluorescentă asigură o vizibilitate optimă pe întuneric sau la adâncimi mari sub apă. Primul sfert de cadran este accentuat prin folosirea unei culori contrastante, cu corespondent pe curea și pe arătătorul minutar.

Duă cum am amintit deja, Citizen Scuba Fin Diver are un mecanism cu quartz din seria Eco-Drive, care se reîncarcă când este expus la orice tip de lumină. Alături de indicatorii obișnuiți pentru oră, minut și secunde, mecanismul mai dispune și de un cîmp pentru afișarea datei, situat lângă ora 3.

Pentru prinderea la mână, Citizen a prevăzut aces ceas cu o curea 26mm lățime din cauciuc, confortabilă, maleabilă și sigură, cu un design unic. Legătura între curea și carcasă are loc sub un unghi înclinat, pentru a imita mai bine forma mâinii, cu sau fără costum de scafandru. Închiderea se face cu o cataramă metalică.

Scuba Fin Diver vine cu o garanție de 5 ani și un preț de vânzare de aproximativ 200 euro.

Arata mai multe