Citizen Eco-Drive Proximity Bluetooth – ceasul care se conectează la Iphone

La prima vedere pare încă un ceas drăguț, modern și plin de viață de la Citizen. Studiindu-l mai atent, se observă undeva în dreptul orei 8 binecunoscutul simbol al bluetooth-ului. Da, acesta este primul ceas de mână analog care se poate conecta prin bluetooth la telefonul mobil și extrage informații despre emailurile primite, sms-uri, apelurile pierdute și chiar ajuta la localizarea acestuia.

După ce am văzut soluția cu Android propusă de Sony Smart Watch, de data aceasta avem de-a face cu un dispozitiv capabil să comunice cu un Apple Iphone, produs de Citizen. Ceasul se numește Proximity și se remarcă prin faptul că are un afișaj analog, spre deosebire de ceasurile hi-tech obișnuite care folosesc display-uri digitale. În acest fel să păstrează acea eleganță clasică, potrivită pentru orice ocazii – chiar și cele mai speciale.

Despre funcționalitatea lui Citizen Proximity Bluetooth se pot spune multe. Mai întâi, sunt prezente aproape toate facilitățile obișnuite la un ceas multifuncțional: dată, calendar perpetuu cu afișarea zilei și săptămânii din an, cronograf cu măsurarea a până la 60 de minute, tehnologie Eco-Drive sau rezistență pînă la 100m sub apă. Urmează apoi comunicarea prin bluetooth cu un telefon mobil, compatibilă doar cu dispozitivele care utilizează standardul 4.0 (deocamdată doar Iphone 4S), cunoscut pentru consumul redus de energie.

Posibilă pe distanțe de până la 10m, conexiunea bloototh poate fi foarte utilă atunci când aveți telefonul în buzunar, în geantă sau undeva la distanță și din diferite motive aveți sonorul setat pe modul silențios. Atunci când se primește un email, un mesaj text sau un apel secundarul ceasului își abandonează funcția obișnuită și semnalează existența acestui eveniment, paralel cu emiterea unei scurte vibrații, până când utilizatorul ia la cunoștință această situație. O altă funcție posibilă datorită conexiunii cu Iphone-ul este autosincronizarea datei și orei – dacă este necesar – sau chiar avertizarea asupra aproprierii unei programări din agendă. Iar dacă vi se întâmplă să uitați unde ați lăsat telefonul – un lucru deloc neobișnuit pentru multe persoane – apăsarea unui buton de la ceas poate declanșa automat soneria acestuia.

Citizen Proximity este disponibil în două variante, diferențiate de culoarea accentelor de pe cadran: una în albastru (ref AT7030-05E) și una în verde (ref AT7030-05E). Ambele au carcasa și cadranul de culoare neagră, cu dimensiunea de 45mm. Prinderea la mână se face cu o curea cauciucată.

Așteptăm cu interes acest ceas, mai ales că prețul de maxim 500 de euro este unul foarte convenabil.

Arata mai multe