Citizen Perpetual Chrono A-T

Poate că nu oferă aceeași experiență haute horologerie ca un ceas tradițional elvețian, dar multe produse marca Citizen, Seiko sau Casio aduc purtătorilor simpli sau pasionaților de tehnologie instrumente cu o precizie și funcționalitate la care echivalentele lor mecanice nici măcar nu pot visa.

Să luăm de exemplu acest Citizen Perpetual Chrono A-T. Cu facilități ca baterie solară reîncărcabilă, sincronizare cu server atomic, calendar perpetuu, timp dual ș.a. acest ceas are nevoie doar de o configurare inițială după care probabil va funcționa fără nicio altă intervenție toată viața. Nu degeaba acesta este considerat cel mai precis ceas din lume.

Tehnologia Eco-Drive marca Citizen oferă o rezervă de energie din sursă regenerabilă, ecologică și inepuizabilă – lumina naturală sau artificială. Prin sincronizarea radio cu un ceas atomic se asigură precizia la nivel de fracținui de secundă și ajustarea automată la ora exactă. Iar calendarul perpetuu ține evidența lunilor mai scurte sau anilor bisecți pentru o afișare corectă a datei pe perioade lungi de timp.

Citizen Perpetual Chrono A-T vine într-o carcasă de 42mm, o dimensiune medie conform standardelor actuale. Cadranul are indicatoare pentru oră, minute și secunde, câmp de dată și alte 3 discuri secundare. Acestea pot servi atât funcției de cronograf, cât și pentru afișarea timpului în format 24h (cel de la ora 10), zilei săptămânii sau rezervei de energie (cel de la ora 2), sau setării modului de funcționare între oră/alarmă/cronometru(ora 6).

Dincolo de toate aceste funcții, Citizen a asigurat și o combinație de materiale de calitate pentru acest ceas. De exemplu geamul protector este din safir – un material foarte rezistent la zgârieturi – tratat anti-reflex. Carcasa este din oțel inoxidabil și poate rezista 200m sub apă.

Acest ceas este produs în 8 versiuni, cu diferențe în ce privește culorile folosite sau materialul brățării cu care se prinde la mână. Există variante care folosesc mai mult negrul, altele argintiul iar altele aduc în diverse combinații și auriul.

Foarte confortabil la purtare, util și elegant, Citizen Perpetual Chrono A-T se vinde la prețuri de aproximativ 500 euro, ceea ce reprezintă o afacere mai mult decât convenabilă.

Arata mai multe