Citizen Eco-Drive Nova Concept Watch

Faptul că Citizen folosește lumina ambientală ca sursă de energie pentru produsele sale nu mai este de mult o noutate. Un dispozitiv care emite însă jocuri de lumini atât ca efect stilistic cât și pentru afișajul obișnuit reprezintă un punct important de cotitură în evoluția tehnologică și diversificarea formelor tradiționale sub care este recunoscut un ceas de mână.

Continuând pe linia dezvoltării de produse prietenoase cu mediul începută odată cu lansarea seriei Eco-Drive, Citizen prezintă în 2012 un nou concept revoluționar, realizat după mai mulți ani de cercetare și numit Eco-Drive Nova.

Ca o simfonie de lumină, Citizen Eco-Drive Nova afișează o splendoare vizuală nemaiîntâlnită până acum la un ceas de mână. Cadranul acestuia este alcătuit dintr-o rețea de forme hexagonale care relectă lumina emisă din interior sub forme cu adevărat fascinante.

Chiar și arătătoarele obișnuite sunt desenate tot sub forme de jocuri de lumini, având o formă neregulată și centrul ușor deplasat spre colțul din stânga-jos. Toate aceste efecte sunt posibile prin folosirea unor materiale speciale, care permit difuzia luminii pe toată suprafața și dispersia acesteia în diferite culori.

Citizen Eco-Drive Nova este un ceas conceput special pentru femei, al căror apetit pentru strălucire și distincție este recunoscut. Deși la acest moment este doar un concept, este de așteptat lansarea acestuia măcar în serie limitată în viitorul apropiat.

Arata mai multe