China Haidian este noul proprietar al mărcii Corum

Venită chiar în ziua deschiderii ediției 2013 a Baselworld, achiziția de către grupul China Haidian a mărcii Corum nu poate fi trecută ușor cu vederea de către pasionații orologeriei.

Corum este o companie importantă în rândul producătorilor elvețieni de ceasuri din gama sport-lux, cu implicări în diverse evenimente sportive și destul de populară în rândul vedetelor din diverse domenii.

5446729-8125881

După ce a achiziționat în 2011 grupul Eterna AG, China Haidian își reafirmă astfel ambițiile de a-și consolida poziția în rândul celor mai importanți producători de ceasuri la nivel mondial. În portofoliul China Haidian se mai află de asemenea și marca Porsche Design.

Achizția Corum s-a făcut pentru suma de 86 de milioane CFH, China Haidian devenind acum acționar unic al societății. Deși unii se tem că astfel de achiziții pot dăuna tradiției și calității elevețiene, infuzia de capital venită din China într-o perioadă de criză poate duce la dezvoltarea și deschiderea de noi direcții pentru companiile mixte chino-elvețiene.

Arata mai multe