Certina Sauber F1 Racing

Înființată în 1888 în localitatea Grenchen din Elveția, Certina a produs multe modele de ceasuri sportive în ultimele decenii. Un parteneriat din 2005 leagă Certina de echipa de Formula 1 Sauber, toți membrii acesteia fiind dotați cu câte un ceas din seria DS Podium Limited Edition.  În schimb, logoul Certina este vizibil pe eleroanele mașinilor de Formula 1 ale Sauber și pe căștile celor doi piloți, Kamui Kobayashi și Sergio Perez.

Certina Sauber F1 Racing simbolizează legăturile strînse între cele două companii, ambele cocurînd la cel mai înalt nivel în domeniul lor. Ceasul este amplasat într-o carcasă de 42mm din oțel, cu finisaj lustruit și scală pentru tahimetru pe lunetă. În partea din spate, sunt inscripționate pe capac logoul Sauber F1 Team și numărul unic de serie. Carcasa este foarte bine protejată și etanșeizată, fiind acoperită cu un cristal de safir și asigurînd funcționalitate până la 100m sub apă.

Culoarea cadranului este gri-închis, cu marcaje și indici argintii, tratate cu Superluminova. Cele 3 cadrane secundare sunt responsabile cu cronometrarea orelor, minutelor și secundelor, cel de la ora 3 avînd o scală suplimentară pentru afișarea timpului pe un alt fus orar. În partea de jos se găsește și fereastra pentru dată.

Certina a dotat acest ceas cu o curea din piele neagră, cu textură de crocodil și cusătură roșie, în conformitate cu linia de culori generală. Ceasul vine ambalat într-o cutie sub forma nasului unuei mașini de Formula 1, în culorile echipei Sauber.

Arata mai multe