Ceasurile Tissot Veloci-T, cursă împotriva timpului

O altă piesă de forță introdusă de Tissot și care a impresionat rapid lumea pasionaților de ceasuri este Tissot Veloci-T. Remarcabil în multe privințe, noul Tissot Veloci-T vine în primul rând cu un aspect modern, sofisticat, și o precizie de invidiat.

Stilul Tissot Veloci-T este unul dinamic, care reflectă conceptul de cursă împotriva timpului. Însuși numele de Veloci-T duce cu gândul la vitează și la lumea curselor de Formula 1. Două din cele trei contoare de pe cadran sunt înconjurate de un circuit sub forma cifrei 8, bine pus în evidență de fundalul cu dungi verticale. Fiecare din cele 3 discuri secundare vine cu un stil diferit, atât ca formă cât și în ce privește culorile. Cadranul la rândul său poate avea fundal alb sau negru, cu elemente de decor roșii sau roz. Marcatorii orari sunt dispuși la exterior pe o bandă cu dungi circulare, amintind de pistele de atletism. Și pentru ca setul defuncții să complet, la ora 4 este situat un câmp de afișare a datei curente.

Carcasa lui Veloci-T este din oțel inoxidabil dur, la unele modele aceasta fiind acoperită prin tehnica PVD cu auriu sau negru. Este asigurată astfel rezistența în orice condiții a unui ceas ce își propune să concureze pe segmentul sportiv. Pe lunetă este inscripționată scala pentru tahimetru cu cifre arabe sau mici batoane care dublează markerii secundari. Peste carcasă este așezat un geam din cristal de safir, desemnat să protejeze împotriva zgârieturilor, căzăturilor accidentale sau altor șocuri.

Tissot Veloci-T oferă două tipuri de brățări pentru prins la mână, una din oțel inoxidabil și alta din cauciuc. Cele din cauciuc pot avea culoarea albă sau neagră, în concordanță cu fundalul cadranului, iar pe centru au o bandă în relief care vine în completarea liniei generale.

Precizia ceasurilor din această serie este asigurată de un mecanism cu quartz ETA, care poartă eticheta Swiss made. Asigurați astfel că aveți mereu noțiunea exactă a timpului, puteți să luați ceasul Tissot Veloci-T în excursie sau chiar să practicați unele sporturi acvatice, pentru că este rezistent până la 100 m sub apă.

Arata mai multe