Ceasurile Hermès, în curând cu propriile mecanisme

Asistăm încet-încet la o internalizare a procesului de producție – cel puțin în ce privește marii producători din industria orologeră – atât datorită dorinței de a-și câștiga independența în raport cu furnizorii de subansamble, cât și pentru a demonstra capacitatea de concepe și pune în valoare viziunea personală cu privire la modul în care ar trebui să arate și să funcționeze un ceas de mână.

Când a început să lanseze propriile modele de ceasuri – în 1978 – Hermès nu avea posibilitatea de a fabrica pe cont propriu toate piesele necesare unui astfel de produs, fiind nevoită să lucreze în parteneriat cu alte nume ca Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Audemars Piguet sau Baume & Mercier. Acest lucru a funcționat bine la început, însă cu timpul cei de la Hermès au înțeles nu pot rezista pe piață dacă nu își câștigă independența în raport cu ceilalți competitori.

Între timp divizia de ceasuri de la Hermès a căpătat mai multă experiență, câteva din produsele sale fiind bine primite sau chiar premiate, și o extindere a capacității de producție devenea tot mai necesară. În acest sens Hermès a achiziționat recent părți importante din companiile Vaucher Manufacture Fleurier (producător de mecanisme), Joseph Erard Holding (producător de carcase) și Natéber (producător de cadrane). Este de așteptat așadar să vedem în curând primele ceasuri Hermès produse 100% in-house.

Hermès este un nume important pe piața luxului – unde este prezentă încă din 1837 – fiind cunoscută pentru refuzul de a fabrica produse în masă, optând pentru tehnica tradițională a manufacturării. Printre clienții dispuși să achite o sumă generoasă pentru un ceas Hermès și să aștepte până la un an de zile ca acesta să poată fi asamblat se numără Regina Elisabeta a II-a, Grace Kelly, Martha Stewart, Madonna sau Nicole Kidman.

Arata mai multe