Câteva modele de ceasuri Aviator

Ceasurile Aviator sunt produse de compania rusească Volmax, care mai deține în portofoliu mărcile Buran și Sturmanskie. La rândul ei, Volmax a fost fondată în anul 2000 de foștii angajați ai companiei Poljot, celebră în timpurile fostei URSS.

După cum indică și numele ceasurile Aviator sunt destinate sau se inspiră din lumea aeronautică, în special din avioanele rusești, însă multe dintre ele poartă inscripția Swiss Made între ale cărei standarde de calitate se încadrează.


Un astfel de model este Aviator Chronograph Professional Edition, care este gravat pe spate cu 4 MIG-uri 29. Carcasa și fundalul acestuia au culoarea neagră, accentuată de prezența câtorva contururi roșii. Indicii orari și arătătoarele sunt tratate cu substanță fluorescentă, pentru a fi ușor vizibile pe întuneric. Mecanismul ETA 7750 pune în mișcare un cronograf și un câmp de dată extins, cu afișarea zilei săptămânii.

Aviator Spyplane funcționează cu un mecanism Poljot 3105 și are o carcasă de 45mm placată PVD cu negru. Acest model este imediat recognoscibil datorită indicilor, arătătoarelor și cifrelor tratate cu o substanță portocalie, responsabilă atât pentru crearea unui contrast puternic ziua cât și iluminare noaptea. Două cadrane secundare spectaculos îmbinate afișează secundele (cel de la ora 9) și un indicator pentru zi/noapte (cel de la ora 6).


Mai puțin atipic decât Spyplane este Aviator Squadron, care se distinge prin afișarea în partea de jos a profilului unui IL-2 Sturmovik – avion lansat în 1941 și produs într-un număr record de 36 000 de exemplare. Squadron este disponibil în 3 variante cu cadranul albastru, negru sau negru cu arătătoare verzi fosforescente. Fiecare dintre acestea are un mecanism Aviator 2416 bazat pe un calibru Poljot, dotat cu 31 de rubine.

 

Arata mai multe