Casio Sheen – ceasuri de damă cu cristale Swarovski, ceramică și curea sintetică

Dacă despre Casio se putea spune că era o marcă orientată în primul rând spre producția de bunuri ieftine, funcționale și în ton cu tehnologia modernă, seria de ceasuri de damă Sheen demonstrează că nici eleganța sau strălucirea nu sunt străine de produsele sale.

Dotate cu un mecanism cu quartz și modul pentru încărcare solară care să scutească grija ajustării sau înlocuirii bateriei, ceasurile Casio Sheen impresionează prin feminitate și combinația de materiale utilizate.

De exemplu cureaua utilizată pe unele modele este fabricată dintr-o rășină sintetică care oferă rezistență, durabilitate și stabilitate sporite protejând în același timp împotriva zgârieturilor, decolorării de la lumină și chiar a șocurilor puternice. În plus aceasta este deosebit de prietenoasă cu pielea, nu irită și asigură un confort sporit.

O altă caracteristică este utilizarea unei carcase rotunde din oțel argintat sau aurit, cu mărimi variind între 30 și 40 mm – acoperind așadar întreaga gamă de la sub-dimensionat la supra-dimensionat. Pentru marcajele orare s-au folosit cifre romane și linii simple, în afara modelelor SHE-4025SB și SHE-4026SB  care au orele pare marcate cu cifre arabe.

Pentru a da mai multă mai multă strălucire ceasurilor din seria Sheen, Casio le-a dotat cu cristale Swarovski dispuse atât pe cadran în dreptul orelor (modelele SHE-4024 și SHE-4024G) dar și pe lunetă (SHE-4026SB). Unele versiuni se remarcă și prin cadranul cu model sub formă de raze solare, pânză de păianjen sau carouri. Altele au o funcționalitate sporită cu un indicator pentru ziua săptămânii (SHE-4505) sau cronograf cu două cadrane secundare (SHE-5517), alături de un bezel din ceramică albă.

 

Rezistența la apă de maxim 50 m asigură protecție împotriva dușurilor ocazionale dar nu le recomandă pentru înot sau alte sporturi acvatice. Acest lucru este de la sine înțeles având în vedere destinația mai degrabă ca accesoriu elegant și nu ca un însoțitor pentru sporturi extreme.

Prețul modelelor din colecția Casio Sheen variază între 100 și 200 euro, ceea ce le face foarte potrivite pentru un cadou legat de o ocazie specială sau pur și simplu în semn de recunoștință pentru persoana iubită.

 

 

Arata mai multe