Bulova Accutron Calibrator 65B148

Principalul dezavantaj al ceasurilor mecanice este acela al acurateței mult mai mici decât în cazul celor cu quartz, ceea ce înseamnă că în câteva zile acestea vor fi în eroare cu mai mult de un minut – lucru inaccetabil pentru unii fanatici ai preciziei.

Pentru a putea controla cât de repede bate mecanismul din interior (și implicit precizia acestuia), Bulova a introdus în urmă cu câțiva ani dispozitivul numit Calibrator, alcătuit dintr-o cheie care se inserează într-un orificiu din dreptul orei 9 și permite reglarea acestuia de către proprietar, fără a mai fi nevoie de apelarea la un ceasornicar.

Unul dintre modelele recente care au adoptat acest dispozitiv de reglare este Bulova Accutron Calibrator 65B148, un ceas cu carcasă de 43mm placată cu aur roz și un mecanism Sellita SW200 automatic. Acesta are în partea dreaptă un indicator retrograd al calibratorului, care permite reglarea preciziei după niște repere vizuale.

Cadranul este unul negru, cu fundal decorat în stil Clous de Paris în centru și circular la exterior. Indicii orari sunt desemnați prin cifre arabe și o nuanță aurită, la fel ca și arătătoarele. Prinderea la mână se face cu o curea neagră din piele de crocodil.

Arata mai multe