Bremont ALT1-B2 GMT Chronograph – ceasul piloților de pe bombardierele invizibile

Bremont este una dintre acele companii cu relații strânse de colaborare cu diverse unități militare britanice sau americane – incluzând Air Force, Navy sau Army – iar acest lucru s-a văzut în 2012 prin lansarea unui model pentru piloții de pe avioanele B2 de la baza aeriană „Stealth Bomber” din Missouri, SUA.

Ca urmare a interesului ridicat din partea publicului pentru acest model, Bremont a pregătit pentru 2013 o versiune civilă a acestuia, denumit ALT1-B2 GMT Chronograph. Este vorba în esență de un ceas bazat pe platforma cronografului ALT1-Z, având aceași carcasă de 43×16 mm din oțel ranforsat. De asemenea mecanismul BE54-AE (bazat pe ETA Valjoux 7750) și cadranul sunt împrumutate de la acest cronograf.

Bremont-ALT1-B2-GMT-Chronograph

Diferența vizibilă vine în ce privește placarea competă a carcasei prin metoda DLC (Diamond-like-Carbon) – ce se poate observa chiar și pe rotorul mecanismului. Singurul element de contrast vine din partea arătătoarelor dotate cu suprafețe luminescente de culoare albă, precum și un vârf roșu pentru indicatoarele GMT sau ale cronografului.

Dacă paleta închisă de culori poate avea un efect negativ asupra legibilității, stilul militar afișat de Bremont ALT1-B2 GMT Chronograph poate impresiona ușor orice privitor. Oferit cu o curea neagră din piele și una de rezervă tip NATO, acesta poate fi completat contra cost și cu o brățară metalică de asemenea placată cu negru.

pre_basel_2013_bremont_ALT1-B2_GMT_chronograph_h(1)

Prețul anunțat pentru SUA pentru Bremont ALT1-B2 GMT Chronograph este de 6395 dolari.

Arata mai multe