Breguet Reine de Naples Day/Night 8998

Dintre toate ceasurile Breguet, cele din colecția Reine de Naples exprimă cel mai bine aprecierea acordată de casa elvețiană la adresa feminității, atât prin mijloace tehnice cât și artistice.

Linia Reine de Naples este denumită după Caroline Murat, soră a lui Napoleon și Regină a Napoleului, pentru care Breguet a construit se pare primul ceas de mână din lume, în urmă cu două secole.

Actualizată în fiecare an cu câteva modele, această colecție a văzut în 2013 apariția unei versiuni noi a clasicului Day/Night, identificat prin numărul de referință 8998. Principala atracție a acestui model este o complicație care descrie jocul Soarelui și al Lunii, în încecarea neobosită a acestora de a se întâlni.

Scena în care se desfășoară această urmărire este alcătuită dintr-un disc albastru din lapislazului punctată de câțiva nori din sidef, cu stele aurite și o Lună din titan. Soarele este simbolizat de discul balansierului, care se deplasează pe parcursul zilei de la răsărit (în partea stângă) spre apus (în partea dreaptă), descriind un semicerc punctat prin cifre arabe în stil Breguet. În același timp Luna se rotește și ea în propria jumătate, arătând faptul dacă este zi sau noapte.

breguet_reine-de-naples-899
Funcțiile obișnuite de indicare a orei/minutului se găsesc pe un disc situat în partea inferioară, pe un fundal argintiu cu motiv spiralat și textură bob-de-orez la exterior. Arătătoarele au o culoare albastră și o formă stilizată cu două cerculețe spre vârf.

Ca orice ceas din segmentul superior de lux, Breguet Reine de Naples Day/Night 8998 este decorat pe bezel cu 143 de diamante (1,45 ct) și pe coroană cu un alt diamant sub formă de brioletă.

Vizibil printr-un cristal transparent, mecanismul din interior este decorat și el cu un motiv solar pe rotor. Este vorba evident de un calibru automatic realizat de Breguet, numit 78CS, cu 45 de rubine și 57 h rezervă de energie.

Având o formă ovală tradițională pentru colecția Reine de Naples, acest ceas măsoară 40,05mm lungime și 32mm lățime și este realizat din aur alb sau roz. Cureaua este fabricată din satin și se închide cu o cataramă tip fluture.

Arata mai multe