Breguet Marine GMT 5857 – orologerie de clasă pentru călătorul modern

Breguet este un producător de ceasuri de lux preferat de aristocrați, burghezi și alte figuri importante ale istoriei moderne. Încă din vremea fondatorului Abraham-Louis Breguet, ale cărui invenții sunt încă folosite și astăzi, ceasurile acestei mărci aveau o excelentă reputație de fiabilitate și înaltă clasă.

Deși tehnologia modernă – și în special GPS-ul – a făcut ca navigația cu ajutorul ceasurilor de mână să pară depășită, colecția Marine de la Breguet își păstrează relevanța și utilitatea. Cel mai recent exemplar din această serie, numit Marine GMT 5857, îmbină stilul tradițional și tehnologia modernă cu un rezultat de excepție.

Breguet Marine GMT 5857 are o carcasă de 42mm, cu versiuni din oțel sau aur roz de 18k. Caracteristicile distincte ale acestui ceas sunt cureaua din cauciuc, elementele de protecție pentru coroană și brațele de prindere a curelei sudate. Cadranul are un pattern vălurit în stil guilloche, realizat în aur alb pentru varianta din oțel sau rodiu negru pentru varianta din aur roz. Indicii orari sunt marcați cu cifre romane pentru cadranul principal și cifre arabe pentru cadranele secundare. O eleganță deosebită este emanată și de modul în care sunt îmbinate cadranele, fiecare având propriul model de fundal.

Utilitatea lui Breguet Marine GMT 5857 vine prin afișarea unui timp de referință, dispus pe un cadran secundar situat în dreptul orei 6 care include și o fereastră pentru dată. În dreptul orei 2 se află un alt afișaj în format 24h, necesar pentru a distinge între zi și noapte.

În privința mecanismului, Breguet a dotat acest ceas cu un calibru automatic 517F decorat în stil Côtes de Genvève, vizibil prin capacul transparent. Rezerva de energie de 72h se datorează probabil folosirii componentelor din silicon, o inovație adoptată recent de Breguet care oferă o eficiență mai mare prin reducerea forțelor de frecare.

Consecvent stilului tradițional, oferind în același timp eleganță și funcționalitate, Breguet Marine GMT 5857 aduce o distincție nobilă care va avea cu siguranță ecou în rândul publicului cunoscător.

Arata mai multe