BR 01-92 Airspeed – să decolăm cu Bell & Ross

Din aceeași colecție ca și Bell & Ross BR 01-97 Climb, Airspeed este un model inspirat de asemenea dintr-un instrument de bord aviatic, numit anemometru – care măsoră viteza avionului în raport cu aerul prin care se mișcă, permițând controlarea acestuia chiar și în condiții de vizbilitate redusă.

Concepția acestui model se supune unor imperative ca legibilitate, funcționalitate, precizie sau rezistență sub apă, cu designul împrumutând din grafismul anemometrului, rezultând un afișaj în care minutele sunt dispuse la exterior și ocupă prim-planul, în timp ce orele apar în centru cu un marcaj de culoare galbenă. Din paleta de culori mai fac parte albul și verdele, care pe intrumentul original indicau diferite nivele de importanță.

Bell & Ross BR 01-92 Airspeed cadran

Arătătoarele și indicii sunt acoperiți de un substanță fluorescentă de culoare albă, asigurând contrastul perfect cu fundalul negru și legibilitate pe întuneric. Carcasa are un finisaj mat de culoarea cărbunelui și rezistă până la 100m sub apă.

Bell & Ross BR 01-92 Airspeed

La fel ca și celelalte modele din această serie, Bell & Ross BR 01-92 Airspeed are la interior un mecanism automatic bazat pe calibrul ETA 2892 și este realizat în serie limitată de 999 de exemplare.

Arata mai multe