Bovet Récital 10 Tourbillon 7-jours

Seria Dimier, lansată de Bovet în 2006 și care își propune să omagieze arta orologeră prin lansarea unor piese de referință, a cunoscut până acum apariția a două modele exponențiale: Récital 1 și Récital 0.

Ca și când ar dori să sintetizeze tot ce au mai bun acestea, Bovet a prezentat recent Récital 10 – care împrumută cadranul, arătătoarele și marcajele de pe Récital 1 și cușca tourbillon-ului sau forma punților de pe Récital 0.

Afișajul orelor se face prin două arătătoare centrale, având formă șerpuită și vârful sub formă de săgeată rotunjită. În dreptul orei 12 se găsește un indicator al rezervei de energie, care se întinde pe impresionanta durată a 7 zile. Simetria, echilibrul și proporțiile sunt perfect realizate, integrând în mod natural elemente de design și de mecanică provenite de pe două concepte diferite.

Cadranul este ornat cu dungi côtes de Genève circulare, izvorând din centrul tourbillon-ului și întinzându-se pe toată suprafața acestuia, punând astfel în evidență atât partea mecanică cât și rafinamentul execuțiilor stilistice.

Abia când este întors pe partea celaltă, Bovet Récital 10 Tourbillon 7-jours lasă să se vadă și o parte cu totul originală, adică mecanismul 15BM03 cu remontaj manual. Acesta este alcătuit din 363 de componente și funcționează la frecvența de 21600 vibrații/oră.

Bovet Récital 10 Tourbillon 7-jours are carcasa de 45 mm și este realizat în două ediții limitate de 50 de exemplare, una din aur roz și una din aur gri.

Arata mai multe