Blancpain Ultraplate Saint Valentin 2013

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an să vedem un model de la Blancpain dedicat zilei de Sf. Valentin (Ziua Îndrăgostiților). Dacă în anii trecuți ceasurile ceasurile lansată cu această ocazie se remarcau prin folosirea de complicații ca fazele lunii sau cronograf flyback, cel de anul acesta are un design mult mai simplu, însă un profil ultra-plat.

Blancpain_St-Valentin_front_560

Blancpain Saint Valentin 2013 folosește ca motiv princpial simbolul inimii, reprezentând romantismul și iubirea ascociate cu Ziua Îndrăgostiților. 5 dintre aceste simboluri se găsesc pe cadran, 5 pe partea laterală și încă 4 pe oscilatorul mecanismului.

Alături de cele 5 simboluri ale inimii – dintre care cel mai mare înconjoară câmpul pentru afișarea datei – cadranul se remarcă prin folosirea sidefului ca fundal și a unor diamante rotunde ca indici orari. Arătătoarele au o formă aplatizată și ascuțită, cel secundar având la bază literele JB, inițialele Jehan-Jacques Blancpain, fondatorul companiei.

Blancpain_St-Valentin_side_560

Carcasa măsoară 34mm și este ornată pe bezel cu două rânduri de diamante. Cele 5 inimi de culoare roșu aprins asociate acesteia sunt fabricate din ceramică, prelucrată în stare lichidă și apoi turnată înaintea începerii procesului de solidificare – un proces deosebit de laborios executat de artizanii casei Blancpain.

Blancpain Ultraplate Saint Valentin 2013 este animat de un mecanism automatic Caliber 1150, vizibil parțial printr-un capac din safir. Acest mecanism poate furniza o rezervă de energie impresionantă de până la 100 de ore.

Blancpain_St-Valentin_back_560

Cureaua lui Blancpain Ultraplate Saint Valentin 2013 este fabricată din piele albă de struț, un material foarte delicat așa cum era și nevoie având în vedere destinația de cadou pentru persoana iubită a acestui ceas. Doritorii vor trebui să țină însă cont de caracterul exclusivist al modelului, realizat în numai 99 de exemplare și la un preț de aproximativ 15000 de euro.

Arata mai multe