Ball Watch Engineer Hydrocarbon Black – ceasul cățărătorilor pe stâncă

O adevărată legendă vie a cățărărilor libere pe stâncă (efectuate fără ajutorul vreunui instrument special), Alex Honnold deține numeroase recorduri în domeniu și recent a fost cooptat în cercul restrând al ambasadorilor Ball Watch.

În acestuia sa și a valorilor comune pe care le împărtășesc – determinare, dorință de autodepășire, forță sau precizie – Ball Watch a lansat recent modelul Engineer Hydrocarbon Black, primul din această colecție care folosește tehnica placării DLC (Diamond-Like Carbon), prin care se asigură o rezistență deosebită la zgârieturi și  durabilitate excepțională.

ball_watch-alex-honnold

Carcasa acestui model este fabricată din titan și măsoară 42mm diametru, iar designul se bazează pe păstrarea doar a elementelor esențiale și pe contrastul dintre negru și alb. Pentru o vizibilitate sporită pe întuneric marcajele și arătătoarele sunt dotate cu micr-tuburi de tritiu, capabile să lumineze non stop și la intensitate maximă, fără a folosi nicio sursă externă de energie.

Datorită contrastului optim cu negrul pe lângă alb a fost folosit și galbenul, pe arătătorul secundar și în componența marcajelor din dreptul cifrelor orare. Bezelul este alcătuit din ceramică neagră pictată cu vopsea luminescentă, și oferă pe lângă calități ca rezistența la coroziune, zgârieturi sau raze ultraviolete, posibilitatea rotirii unidirecționale și a blocării într-o poziție anumită astfel încât să se evite deplasarea accidentală.

ball-watch-engineer-hydrocarbon-black-dm2176a-p1caj-bk-a

Pentru că urcatul pe stâncă este o aventură în care șocurile sunt mai mereu prezente, Ball Watch Engineer Hydrocarbon Black este echipat cu un sistem de absorție a șocurilor numit SpringLOCK®, prin care balansierul este adăpostit de o cușcă capabilă să preia și să disipe energia acestora, reducând influența nefastă pe care o pot avea asupra preciziei. Construcția ceasului asigură de asemenea protecție la câmpuri magnetice de până la 4800 A/m sau până la 300m sub apă.

ball-watch-patented-springlock-anti-shock-system

Mecanismul din interior este un ETA 2892-A2, certificat cronometru de COSC. Funcționalitatea acestuia inculde un câmp pentru afișarea datei, însoțit de o lupă fixată în cristalul din safir. Prinderea la mână se face cu o curea neagră din cauciuc, cel mai potrivit material pentru un ceas sportiv de acest gen.

Arata mai multe