Avantajele unui ceas din ceramică

Ceramica este în esență un material fragil, dar cu ajutorul noilor tehnologii se poate tranforma într-un compus foarte durabil și rezistent la zgârieturi. Prin urmare folosirea ceramicii pentru fabricarea ceasurilor a dus la apariția unor accesorii foarte apreciate mai ales în zona fashion, datorită eleganței, stilului și nu în ultimul rând durabilității.

Ce avantaje are ceramica?

  • este foarte fină și ușoară, se ajustează perfect pe mână
  • este ușor de modelat în diferite forme și stiluri
  • nu este afectată de temperaturi extreme, protejând mecanismul ceasului de îngheț sau căldură excesivă
  • nu intră în reacție cu compuși acizi sau alcalini, nu ruginește, nu produce disconfort la transpirație
  • în materie de rezistență este depășită doar de diamant, ceea ce face ceasurile din ceramică foarte potrivite pentru uz sportiv sau aventură.
  • deși este folosită mai ales de către fabricanții de ceasuri de lux, este la fel de ieftină ca și celelalte materiale utilizate la fabricarea ceasurilor

Ceasurile din ceramică sunt o apariție relativ recentă în industria de profil, primul ceas de acest tip fiind lansat de Chanel în anul 2000. În scurt timp ceramica a ajuns un material preferat mai ales de designerii din lumea modei și pasionații de lux. Acum aproape toate brandurile au în colecție câte un ceas din ceramică.

Deși  poate fi folosită la fabricarea atât de ceasuri bărbătești cât și la ceasuri de damă, cele mai populare ceasuri din ceramică sunt cele de damă de culoare albă, datorită stilului elegant ce reiese dintr-o astfel de combinație. Albul este o culoare mai puțin potrivită pentru ceasurile bărbătești, fiind utilizată doar în lumea modei. Pe de altă parte, pentru o femeie albul este o culoare care simbolizează puritatea și delicatețea și care se potrivește cu foarte multe ținute și în diferite ocazii.

De multe ori, ceramica este folosită în combinație cu cristalele sau alte pietre prețioase pentru crearea de ceasuri fashion sau de lux. Indiferent însă în ce combinație este folosită, ceramica aduce un stil aparte și de aceea este din ce în ce mai căutată. Așadar de ce să mai așteptați, când puteți alege chiar acum un ceas din ceramică?

Arata mai multe