Audemars Piguet Jules Audemars Extra-Thin Automatic

Cunoscută în prezent în special datorită colecției Royal Oak, Audemars Piguet are o tradiție îndelungată și în ce privește punerea la punct a unor diferite complicații și producția de mecanisme ultra-subțiri.

Această tradiție a fost fructificată prin recenta lansare a modelului Jules Audemars Extra-Thin Automatic, un ceas cu versiuni atât de damă cât și bărbătești, toate elementele acestuia fiind perfect proporționate pentru un maxim de eleganță  – nici prea proeminente, nici cât să treacă neobservate.

Audemars Piguet Jules Audemars Extra-Thin Automatic

Cadranul are o culoare argintie și un motiv guilloche mai vizibil la exterior și aproape plat la interior, cu indici orari simpli, remacându-se cel din dreptul orei 12 încununat cu 3 diamante discrete care asigură totuși un efect rafinat.

Calibrul 2120 care pune în mișcare modelul Jules Audemars Extra-Thin are o istorie ce datează din 1967, fiind foarte cunoscut în rândul pasionaților de orologerie. La o grosime de numai 2,45mm nu este chiar un deținător al recordului absolut, însă privind în ansamblu calitatea, estetica și concepția sa unică se poate vorbi despre Calibrul 2120 ca despre o adevărată legendă în domeniu.

Audemars Piguet Jules Audemars Extra-Thin dama

Chiar dacă miniaturizarea presupune uneori sacrificarea performanței, acest mecanism păstrează o precizie remarcabilă de -2/+5 secunde/zi. Cu eleganța văzută ca principal laitmotiv, uneori eficiența remontării automatice lasă de dorit și de aceea producătorul recomandă remontarea manuală – ceea ce poate fi mai puțin confortabil dar în același timp crează o conștientizare și raportare mai apropiată între deținător și obiectul de la mână.

ap-ja-epa-fond

ap-ja-epa-mouvement

Arata mai multe