A. Lange & Söhne Richard Lange Special Edition

Un nou model al seriei Richard Lange tocmai a fost lansat de A. Lange & Söhne, la 7 ani de la apariția inițială pe piață a acestei colecții. Noutatea aduce în primul rând o carcasă din aur alb, până acum fiind produse numai modele din aur galben sau roz sau din platină.

Este vorba despre ediția de magazin a unui cronometru observațional – cum sunt toate modelele Richard Lange – adică de un instrument de mare precizie folosit de obicei în activitățile științifice. Carcasa acestuia măsoară 40,5mm, iar la interior bate un mecanism L041.2 cu remontaj manual, alcătuit din 199 de componente și 26 jewels.

A-lange_et_sohne_richard_lange_edition_special_6

Cu o concepție extrem de laborioasă, mecanismul se remarcă prin finisajele manuale și precizia deosebită, ajustată în 5 poziții. Fiabilitatea este de asemenea testată prin asamblarea și dezasamblarea completă de două ori înainte de punerea în vânzare.

Cel mai mare dintre fii lui Ferdinand A. Lange, Richard Lange a lucrat întreaga sa viață în cercetarea și punerea în aplicare a unor mecanisme extrem de precize desemnate cercetării ștințifice. Una dintre principalele sale descoperiri – datând din 1929 – demonstra că adăugarea de beriliu la aliajul de nichel și oțel al arcurilor de balansier le făcea mai elastice și mai rezistente la variațiile de temperatură, ceea ce ducea la apriția în anul următor la apariția primelor instrumente de precizie științifice.

A-lange_et_sohne_richard_lange_edition_special_2

Acest model dedicat lui Richard Lange va fi disponibil în câteva din reprezentanțele A. Lange & Söhne din marile orașe ale lumii, și numai câteva astfel de piese vor putea fi manufacturate în fiecare an.

A-lange_et_sohne_richard_lange_edition_special

Arata mai multe