A. Lange & Söhne 1815 “200th Anniversary F. A. Lange”

Anul 2015 aduce pentru A. Lange & Söhne aniversarea a 200 de ani de la nașterea lui Ferdinand Adolph Lange, ocazie cu care a fost lanjat deja în luna februarie modelul 1815 “200th Anniversary F. A. Lange” cu carcasă din platină și cadran negru. Sfârșitul anului vine cu o nouă versiune a acestui model, de data aceasta cu un aliaj inovator de aur.

Cadranul are o textură fină argenté-grainé și un finisaj în stilul artizanal al cronometrelor marine și ceasurilor de observație. La interior se găsește un mecanism alcătuit din 188 de piese, cu un calibru manual L051.1 cea sigură 55 ore rezervă de energie. Acesta exprimă din plin măiestria artisitcă a celor de la A. Lange & Söhne, cu o placă de trei sferturi fabricată din nichel netratat, balansier gravat manual, sistem de ajustare a preciziei cu șurub lateral și 5 puncte de înfiletare aurii securizate cu șuruburi albastre.

A. Lange & Söhne 1815 “200th Anniversary F. A. Lange” Pe carcasa de 40mm de culoarea mierii de albine este inscripționat un număr de ordine de la 1 la 200, câte exemplare numără această serie limitată.

Arata mai multe