Zenith Christophe Colomb Skeleton

Compania Zenith a luat naștere în 1865 din ideea lui George Favre-Jacot de a crea cele mai precise și fiabile ceasuri din lume aducînd la un loc toți producătorii componentelor necesare. Avînd astfel adunați toți experții, Favre-Jacot își dorea un control total asupra procesului de fabricație. Această viziune avea să devină realitate mai târziu, aducînd Zenith între cele mai de succes companii producătoare de ceasuri cu peste 2000 de premii primite și peste 300 de patente înregistrate.

Zenith este una dintre puținele branduri care își concepe și realizează singură producția de la un capăt la altul. Avînd controlul permanent asupra fiecărei faze a producției, Zenith poate garanta integral calitatea designului și funcționalității, precum și precizia mecanismelor.

Aceasta este lina pe care se încadrează și cel mai recent produs Zenith, numit Christophe Colomb Skeleton. Creată după ani de cercetare și dezvoltare, seria Christophe Colomb a fost lansată în 2010 ca un omagiu lui Christopher Columb și tehnologiei de navigație marine. La fel ca instrumentele folosite în trecut pentru navigație, Zenith a creat un mecanism cu suspensie care își păstrează poziția orizontală indiferent de mișcarea mâinii. Se asigură în acest fel o precizie superioară datorită diminuării la minim a forțelor de accelerație care acționează asupra componentelor mecanice.

Mecanismul din interiorul lui Zenith Christophe Colomb este unul cu întoarcere manuală, bazat pe 45 de rubine și avînd o frecvență de oscilație de 36.000 vph (5Hz) cu 50 de ore rezervă de energie.

Skeleton este o ediție limitată a seriei Christophe Colomb, cu care împarte majoritatea caracteristiclor tehnice dar de care se distinge mai ales prin aspectul skeletonizat, după cum sugerează și numele. Carcasa acestuia are un diametru de 45mm și este realizată din platină, în timp ce ora este indicată datorită unor arătătoare albastre din oțel și unor discuri din safir.

Zenith Christophe Colomb Skeleton se va fabrica numai în 25 de exemplare, însă chiar dacă nu veți ajunge să purtați un astfel de ceas la mână puteți oricând să discutați cu un alt pasionat despre caracteristicilor de top ale acestuia.

Arata mai multe