Vulcain Aviator GMT Pilot vintage

Obișnuiți să schimbe zilnic câteva fuse orare, piloții de pe avioanele comerciale sau de pasageri au nevoie în primul rând de un ceas capabil să afișeze ora în principalele orașe de pe glob, așa cum este acest Vulcain Aviator GMT Pilot.

Având un mecanism cu remontaj manual la interor – bazat pe celebrul calibru CricketVulcain Aviator GMT Pilot descris aici în varianta sa vintage reprezintă o invitație la detașare și eliberare de apăsarea cotidianului, sentiment probabil foarte cunoscut piloților aflați în zbor în înaltul cerului.

Vulcain deține o tradiție importantă în ce privește producerea de modele dedicate aviatorilor, acești adevărați cavaleri ai aerului. Într-adevăr, încă de la apariția sa în anii 1950, Vulcain Cricket a produs senzație când a fost ales de compania SwissAir să echipeze toți piloții de pe aeronavele sale.

Vulcain Aviator GMT Pilot vintage

Principala funcție a mecanismului Cricket care a determinat această alegere este soneria mecanică, capabilă să reamintească piloților diferitele sarcini ce trebuiesc îndeplinite în diversele faze ale zborului. Generația actuală a acestui mecanism se numește V10 și este alcătuită din 157 de componente cu 17 rubine, dublu barilet, decorațini nichelate și șuruburi albastre.

Revenind la Vulcain Aviator GMT Pilot vintage, acesta are o carcasă din oțel 316L de 42mm diametru, cu capac triplu servind drept cameră de rezonanță pentru alarmă. Aceasta poate fi declanșată prin apăsarea unui buton dispus în dreptul orei 2, în timp ce la ora 4 se găseșate o coroană ce permite ajustarea orei secundare în dreptul unuia dintre cele 24 de orașe, reprezentând fiecare câte un fus orar.

Cadranul este negru mat, cu cifre acoperite cu Superluminova de culoare aurie. Geamul protector are formă curbată și este realizat din cristal de safir, tratat împotriva reflexiei. Aspectul vintage este întărit și de cureaua din piele maro, cusută manual.

Arata mai multe