Victorinox Swiss Army Pathfinder ST 5000 Digital Compass

Victorinox ST 5000 este un ceas destinat activităților outdoor, avînd ca principală funcție o busolă digitală foarte precisă. Aceasta poate indica punctele cardinale principale și intermediare, direcția de deplasare și orientarea în multipli de 15 grade.

Înainte de folosire, este recomandată fixarea declinației (diferența dintre Polul Nord magnetic și cel geografic) pentru a asigura o precizie maximă a valorilor afișate. Odată aceasta fixată, nordul va fi afișat de o săgeată verde iar display-ul LCD va indica direcția de deplasare.

Impresionant este însă modul de urmărire a unei direcții. După ce aceasta este introdusă în memorie, un afișaj cu led-uri va indica dacă ruta de deplasare curentă este pe direcția dorită sau cât de mare este abaterea de la ea.

Din punct de vedere al construcției, Victorinox Swiss Army ST 5000 are o carcasă din titan – un material mai ușor și mai rezistent decât oțelul inoxidabil. Ca dimensiuni, ea măsoară 42mm diametru și 17 mm grosime, putînd rezista sub apă până la 50m.

Protejat de un cristal mineral durificat și tratat împotriva reflexiei luminii, cadranul are un afișaj multimplu: analog, digital sau cu leduri. Cifrele care indică marcajele orare și arătătoarele sunt acoperite cu substanță fluorescentă, asigurînd o vizibilitate crescută pe întuneric.

Pentru a alimenta afișajul multiplu al acestui ceas este nevoie evidentă de un mecanism cu quartz, care poartă în plus renumele și calitatea unui produs elvețian. Avînd în vedere destinația outdoor, prinderea la mână se face cu o curea de cauciuc foarte confortabilă.

Prețul de vânzare pentru acest Victorinox (cu nr de referință 25837) este de aproximativ 400 euro.

Arata mai multe