Victorinox Swiss Army – De la briceagul multifuncțional la ceasuri de lux

Încă de când armata elvețiană a lansat faimosul briceag acum mai bine de un secol, acesta a căpătat o reputație universal recunoscută privind calitatea, designul și precizia de neegalat. Nu reprezintă nici o surpriză așadar că Victorinox – producătorii briceagului elvețian – au știut să-și folosească acest renume prin fabricarea propriei mărci de ceasuri, Victorinox Swiss Army.

Singurele ceasuri autorizate de guvernul elvețian să poarte eticheta Swiss Army, ceasurile Victorinox se încadrează în 3 categorii principale: Active, Classic și Professional. Fiecare categorie este concepută pentru un anumit public țintă, în funcție de stilul de viață și preferințele fiecăruia.

Colecția Active

După cum sugerează și numele, ceasurile din această colecție sunt concepute pentru acțiune. Păstrînd calitatea și stilul distinctiv al Victorinox, aceste ceasuri sunt solide, rezistente și fiabile. Dacă doriți un ceas pe care să-l purtați zi de zi, capabil să reziste peste tot pe unde ajungeți în mod normal, atunci colecția Active vi se potrivește cel mai bine.

Din această colecție fac parte următoarele serii: Base Camp, ST Collection, Night Vision și Convoy Chrono. Fiecare serie are funcții distinctive care o caracterizează în mod special și o separă de celelalte.

De exemplu ceasurile din colecția Base Camp au un stil orientat spre funcționalitate și legibilitate, fiind destinate să reziste timp îndelungat. Colecția ST se remarcă prin prezența unei busole, ce poate ajuta la nevoie orice explorator în natură. Victorinox Night Vision sunt ceasuri cu un sistem de iluminare a cadranului prin led-uri, care pot fi folosite și ca sistem de semnalizare sau lanternă. Iar Convoy Chrono este o colecție de ceasuri cu tahimetru și cronograf, pentru cei care au nevoie de un dispozitiv cu funcții suplimentare.

Colecția Classic

Poate fi caracterizată ca o colecție sportivă de lux, cu accent pe aspect și funcționalitate. Venind atât cu brățări metalice cât și cu curele din piele clasice, ceasurile din această colecție sunt potrivite pentru mediul urban, serate elegante sau întâlniri de afaceri.

În această colecție se găsesc serii ca Summit XLT, Infantry, Maverick II, Alliance, Officers 1884, Ambassador, SSC Mechanical, SSC Authomatic Chrono, Ladies Vivante sau Chrono Classic. Diferențele dintre toate aceste serii sunt în principal de aspect, toate oferind în principal același set de funcții.

Unele serii, cum ar fi Summit XLT, vin cu arătătoare și marcaje luminescente, lunetă rotativă și sistem de închidere triplu. Altele vin cu geam protector din cristal mineral (Infantry) sau de safir (Chrono Classic). Ceasurile Maverick II au chiar și o alarmă, iar seriile mai scumpe ca SSC Automatic Chrono au mecanisme automatice de precizie.

Cu un stil tradițional dar și multe elemente inovatoare, fiecare dintre aceste ceasuri Victorinox sunt destinate persoanelor cu un stil distinctiv și care apreciază calitatea.

Colecția Professional

Orientate către profesioniști, multe ceasuri din colecția Professional au mecanisme automatice și carcase transparente. Altele oferă funcții de cronograf, rezistență sub apă la adâncimi mari sau indicatoare de altitudine.

Cu serii ca Divemaster 500, Airboss, Seaplane sau Chrono Pro, ceasurile din această colecție pot echipa un scafandru sau un pilot de avion, la fel ca și un sportiv de performanță.

Arata mai multe