Vacheron Constantin 1972 Prestige – farmecul designului asimetric

La 40 de ani de la lansare, Vacheron Constantin 1972 Prestige revine într-o ediție limitată odată cu deschiderea primului magazin exclusiv al mărcii din Paris. În acord cu designul modelului original, noul Prestige aduce același design asimetric, cu proporțiile inspirate de secțiunea de aur simbolizată de litera grecească Φ.

Vacheron Constantin este prima companie orologeră distinsă cu premiul Prestige de la France – lucru întâmplat în anul 1972 – ceea ce a dus la apariția în același an a modelului Prestige în semn de recunoștință. Același model reluat în 2012 poartă în continuare pe spate însemnele medaliei Prestige de la France, alături un număr de serie de la 1 la 40, fiind realizat în ediție limitată.

1972-prestige-vacheron-constantin-73f19

Vacheron Constantin Prestige revine așadar cu același spirit al eleganței, aceeași armonie a proporțiilor, o dimensiune alungită și un mecanism legendar. O carcasă din aur alb cu suprafețe lustruite subliniază prin reflexia luminii profilul rotunjit și motivul tip chevron de pe cadran.

Mecanismul din interior este un Caliber 1003, dezvoltat începând cu 1952 și introdus în 1955 odată cu centenarul mărcii Vacheron Constantin. Acesta a rămas până în zilele noatre unul dintre cele mai subțiri mecanisme cu remontaj manual din lume, dezvoltând în ciuda acestui fapt o rezervă de energie de 30 de ore. Cu punți din aur, 117 de componente și decorat manual, mecanismul este unul dintre cele mai importante realizări de acest tip din domeniu.

VC-Caliber-1003

Arata mai multe