Urwerk EMC – primul mecanism “inteligent” din lume

Dacă până acum cei de la Urwerk se remarcau prin designul destul de excentric al modelelor sale, a venit timpul ca și laboratorul acestora de cercetare orologeră să se facă la rândul lui cunoscut, și nu oricum ci prin cel dintâi mecansim “inteligent” din lume.

Conceput în întregime de Urwerk, EMC este rezultatul fascinației lui Felix Baumgartner – directorului acestei companii – pentru găsirea unei căi de interacțiune perfecte între posesor și ceasul său.

Mai exact, mecanismul Urwerk EMC furnizează o statistică în timp real despre cât de precis vibrează la un moment dat balansierul din interior, transformând și afișând această valoare la nivel de secunde pierdute sau câștigate pe zi. Posesorul are astfel posibilitatea să-și regleze ceasul în funcție de propriul stil de viață, pentru o precizie cât mai bună.

Urwerk_EMC_Concept_Box

Urwerk EMC este un hibrid alcătuit din două componente principale, una mecanică și una electrică. Cea mecanică are în componență un balansier din ARCAP (aliaj cu proprietăți antimagnetice și anticorozive), două barilete verticale ce asigură o rezervă de energie de 80h și un șurub de ajustare dispus în partea din spate, care permite reglarea amplitudinii arcului balansier.

Partea electrică are la rândul ei un senzor optic care poate măsura cu precizie rata de vibrație a regulatorului, un oscilator electronic de 16 milioane de hertzi folosit ca punct de referință și un modul capabil să calculeze diferența între valorile efective și cele absolute.

Aflat încă în faza de proiectare, Urwerk EMC mai are de trecut multe etape – de testare, eficientizare, miniaturizare și integrare – până să poată fi folosit cu adevărat la nivelul unui ceas de mână, însă specialiștii de la Urwerk promit că lansarea oficială a acestuia se va realiza cât mai repede, posibil chiar în cursul anului 2013.

PR 003.idw PR 003.idw PR 003.idw

Arata mai multe