Tutima Hommage Minute Repeater

Cu o istorie ce datează din anii 1920, Tutima a reușit să prezinte în 2011 primul mecanism cu minute repeater fabricat în întregime în orașul german Glashütte, cel mai important centru orolger din această țară și unul ce poate rivaliza oricând cu echivalentele sale elvețiene.

Dezvoltarea mecanismului Hommage Caliber 800 a durat 3 ani, iar între caracteristicile acestuia se regăsesc câteva elemente specifice tradiției din Glashütte, cum ar fi gravarea capacului balansierului –  în acest caz cu cheia sol – semnificând melodicitatea vibrațiilor emise de minute repeater.

Tutima_Hommage_MinuteRepeater_profile_560

După o perioadă în care a folosit piese din surse externe, revenirea Tutima la metudele manufacturii tradiționale și lansarea acestui mecanism in-house reprezintă o demonstrație că orologeria de înaltă clasă este încă vie la Glashütte.

Deși a fost prezentat în urmă cu 2 ani, Tutima Hommage Minute Repeater este abia acum lansat pe piață, la un preț de aproximativ 200000 euro. Ceasul (ediție limitată) este realizat în două versiuni, una de 20 de exemplare în aur roz și una de 5 exemplare din platină.

Tutima_Hommage_MinuteRepeater_back_560

Arata mai multe