Suunto Ambit GPS Watch

Ceasurile de mână cu GPS (în special cele produse de Garmin, Suunto sau Timex) au devenit un accesoriu standard al tuturor exploratorilor (sau sportivilor de anduranță) în ultimii ani. Competitorul lansat de finlandezii de la Suunto pe această piață se numește Ambit, iar la un preț de aprox. 450 de euro este unul dintre cele mai scumpe – dar probabil cel mai complet – ceas de acest tip la ora actuală.

Față de celelalte dispozitive cu GPS similare, Suunto Ambit se remarcă în primul rând prin durata extrem de lungă de viață a bateriei, ce poate ajunge până la 30 de zile când este folosit ca un ceas de mână obișnuit. Cu GPS-ul și data logging activate, durata de funcționare variază între 15h (cu logarea setată la intervale de 1s) și 50h (cu logarea setată la 60s).

10456_10151155388147621_937763603_n

La sfârșitul antrenamentului sau sesiunii outdoor informațiile colectate de Suunto Ambit pot fi încărcate pe siteul www.movescount.com și apoi redate și analizate în format grafic. Conectarea la calculator se face prin intermediul cablului USB, iar datele sunt preluat automat de un software care rezidă în system tray.

Suunto-Ambit-2-GPS

Una dintre funcțiile cele mai utile la Suunto Ambit se numește FusedSpeed, reprezentând o combinație a GPS-ulului cu datele furnizate de un accelerometru intern pentru aproximarea vitezei de deplasare chiar și când au loc pierderi momentane de semnal.

07-Suunto-AMBIT

Funcționalitatea oferită de Suunto Ambit nu se reduce însă la GPS, acesta  putând furniza cu acuratețe informații despre altitudine, presiune atmosferică, temperatură sau direcție de deplasare. Urmează apoi datele specifice unei sesiuni de antrenament, cum ar fi ritmul cardiac, consumul de calorii, viteza sau distanța parcursă. La intervale de câteva luni, Suunto pune la dispoziție upgrade-uri de firmware, ceea ce poate adăuga constant funcții noi sau îmbunătăți pe cele existente.

Suunto-Ambit2-GPS-Watches

suunto_ambit_black_expressive_view1

Arata mai multe