Suunto Ambit 2 ajută la stabilirea unui nou record pentru căderea liberă de la punct fix

BASE jumping (BASE = Buildings, Antennas, Span, Earth) este un sport extrem care presupune aruncarea în gol de pe un punct fix (clădire, pod, vârf de munte, etc.) și aterizarea cu ajutorul unei parașute. Unul dintre cei mai buni practicanți ai acestui sport este Patrick Kerber, care a și stabilit recent un nou record în domeniu, ajutându-se de un ceas Suunto Ambit 2.

Recordul a fost stabilit pe muntele Eiger din Elveția, și a presupus un salt în gol de la înălțimea de 3820m – până în localitatea Grindelwald, situată la altitudinea de 1000m. Saltul a durat un minut și 46 de secunde (dintre care 50s de cădere liberă), iar parametrii înregistrați sunt disponibili pe siteul Movescount.

Cu ajutorul lui Suunto Ambit au fost înregistrate așadar date privind viteza, durata, distanța parcursă, altitudinea minimă și maximă, temperatura, etc. Un astfel de model se conectează cu sateliții GPS și are o mulțime de senzori pentru efectuarea de măsurători proprii. Designul este unul solid, cu elemente din fibră de sticlă și o baterie durabilă. O mulțime de alte funcții pot fi adăugate prin intermediul unor aplicații Suunto gratuite.

Arata mai multe