Speake-Marin Triad – timpul la puterea a treia

O pieasă adânc încărcată de simbolism, Speake-Marin Triad vorbește despre magica cifră 3 printr-un triplu afișaj și o mulțime de detalii cu această cifră bine codificată în structura lor.

Lumea noastră este tridimensională nu numai sub aspect fizic: cifra 3 semnifică începutul, mijlocul și sfârșitul; sau poate nașterea, viața și moartea; sau ca să rămânem în domeniul măsurării timpului trecutul, prezentul și viitorul.

TRIAD_BACK_HD 88

În muzică, triada semnifică un acord alcătuit din 3 note emise simultan, care generează un sunet plin de emoție și încărcătură sufletească. Speake-Marin Triad se referă exact la acest lucru atunci când afișează inscripția 3 NOTES 1 MEANING în partea de jos a cadranului.

Triad anunță o nouă colecție a lui Speake-Marin, denumită Mechanical Art. În acest caz, arta constă în așezarea pe același cadran a unui triplu afișaj pentru ore și minute, dezvăluind în același timp un pic din mecanismul din interior.

speake-marin-triad-wheel2

Alcătuit din rotițe aurite, acest mecanism vine în contrast cu placa de bază din rodiu, finisată manual cu un luciu distinct. Tot aurite sunt și inscripțiile pe fond negru de la exterior, mărginite de un bezel din aur masiv de 18k. Un set de marcaje orare cu cifre romane tridimensionale veghează în dreptul celor 4 puncte cardinale.

Văzut din partea cealaltă, Speake-Marin Triad dezvăluie un simbolism la fel de adânc, printr-un mecanism automatic denumit Eros 2 și un rotor albastru cu decupaje sub forma motivului specific mărcii.

Modelul va fi prezentat în detaliu la Baselworld 2013 și va fi produs într-o ediție limitată de 88 de exemplare.

Arata mai multe