Speake-Marin Spirit Seafire

Primul cronograf al mărcii fondate de ceasornicarul britanic Peter Speake-Marin are ca model de inspirație aviația militară, și poartă numele unui avion produs în timpul celui de-Al Doilea Război Modial de British Royal Navy pentru protecția flotelor aliate.

Spirit Seafire are un cadran cu afișaj central pentru ore și minute, dată în dreptul orei 3, un cronograf cu două cadrane (pentru ore, respectiv minute) și secundar central, iar în dreptul orei 9 se găsește un secundar periferic sub forma emblemei Speake-Marin.

Speake-Marin Spirit Seafire

Un semn distinctiv al acestui model este folosirea cifrelor romane ca indicatoare pentru cronograf, lucru destul de rar întâlnit în lumea orologeriei. Multe din elementele vizibile pe cadran – vârfurile arătătoarelor, indicii orari și cei pentru dată – sunt acoperite cu Superluminova, o substanță fluorescentă de culoare verde vizibilă pe întruneric.

Carcasa tip “Piccadilly” este de asemenea specifică Speake-Marin și este fabricată din titan de grad 5, măsurând 42mm în diametru. Pe capacul din spate sunt gravate cuvintele “Fight, Love, and Persevere”, un fel de motto al companiei. Prinderea la mână se face cu o curea din piele maro, cu cataramă din titan.

Arata mai multe