Seiko Sportura Kinetic Perpetual 100th Anniversary

Unul dintre cele 4 modele noi anunțate pentru aniversarea a 100 de ani de existență, Seiko Sportura Kinetic Perpetual 100th Anniversary este mărturia celei mai inovative tehnologii Seiko, singura capabilă să transforme energia cinetică în energie electrică capabilă să alimenteze un mecanism cu quartz.

Cu o abatere de mai puțin de o secundă pe zi, mecanismul Kinetic funcționează pe același principiu ca un mecanism automatic – captând energia rezultată din mișcarea mâinii – însă este de cel puțin 10 ori mai precis. Tehnologia Kinetic de la Seiko este astfel una precisă, curată, de lungă durată, fără a fi nevoie de schimbarea bateriei pe parcurs.

seiko-sportura_kinetic_perpetual_7d48-2

Seiko Sportura Kinetic Perpetual 100th Anniversary folosește energia cinetică pentru a pune în mișcare nu numai un indicator obișnuit pentru ore/minute/secunde, ci și un calendar perpetuu capabil să funcționeze fără nicio ajustare până în anul 2100.

Pentru a conserva energia pentru un timp cât mai îndelungat, acest model intră într-un mod hibernare când este lăsat în repaus pentru mai mult timp, ținând însă o evidență a timpului astfel încât poate reveni automat la indicația corectă atunci când este repus la mână.

Prețul unui astfel de model ajunge la 800 de euro.

Arata mai multe