Samsung Galaxy Gear Smartwatch

Mult așteptatele ceasuri inteligente încep să ajungă încet pe piață, cel mai recent exemplu fiind al celor de la Samsung care au lansat Galaxy Gear – un smartwatch cu ecran tactil care se poate conecta cu celelelate dispozitive din gama Galaxy.

Deocamdată doar Galaxy Note 3 (smartphone) sau Galaxy Note 10.1 (tabletă) sunt compatibile cu Galaxy Gear, însă cei de la Samsung lucrează la extinderea acestei liste, inclusiv cu modelul de top Galaxy S4.

Samsung Galaxy Gear Smartwatch vine cu un stil modern dar simplu, având o carcasă de 36,8 x 56,6 mm din plastic protejat de fețe metalice. Cureaua este realizată din cauciuc și poate avea 6 culori diferite: Jet Black (negru), Mocha Gray (gri), Wild Orange (portocaliu), Oatmeal Beige (bej), Rose Gold (roz), sau Lime Green (verde).

Samsung-Galaxy-Gear-Collection

Ecranul măsoară 1,63 inch și are rezoluția de 320×320 pixeli. Acesta este un ecran tactil, Super AMOLED, care poate asigura accesul la funcțiile tabletei sau telefonului cu care se conectează. Se pot astfel primi notificări despre mesajele primite, istoricul convorbirilor, emailuri sau alerte.

Cu Samsung Galaxy Gear se pot efectua și apeluri telefonice, acesta fiind dotat cu microfon și mini-speaker. Conexiunea cu dispozitivul atașat se face prin Bluetooth, conforma Standardului Bluetooth Low Energy. Această tehnologie este disponibilă numai pe versiuni de Android 4.3 sau mai noi, de unde și compatibilitatea redusă cu celelalte dispozitive Samsung.

Controlul se face atât prin intermediul ecranului cât și al comenzilor vocale, datorită tehnologiei S Voice. Un lucru foarte util este și camera foto de 1,9 Mp, integrată în curea și capabilă să redea fișiere video 720p. O funcție numită Memographer  permite încărcarea facilă a pozelor și filmulețelor pe rețelele de socializare.

Samsung Galaxy Gear

Din motive de securitate, Samsung Galaxy Gear este dotat cu funcția Auto Lock, care blochează sau deblochează telefonul atașat atunci când deținătorul se depărtează sau se apropie la mai mult de 1,5m. Există și o funcție numită Find My Device, care atunci când este acționată face ca smartphone-ul să ilumineze, să vibreze și să emită un semnal sonor. Se poate de asemenea controla ce muzică rulează pe dispozitivul atașat și chiar afișa performanțele fizice în timpul unei sesiuni de antrenament.

Afișajul timpului pe cadran se poate face în 10 moduri diferite, cu multe alte skin-uri descărcabile de pe siteul Samsung Apps.

Începând cu 25 septembrie 2013, Samsung Galaxy Gear va fi disponibil în peste 140 de țări de pe tot globul, la un preț de vânzare de 299 USD.

Arata mai multe