RADO HyperChrome Golden Horse – ediție limitată

Când spui Rado te gândești în primul rând la ceramică, mai exact cea prelucrată special pentru fabricarea ceasurilor, de o duritate foarte mare. Ceramica a fost adoptată pe scală largă în ultimii ani, chiar și de mărcile din haute horolegerie. În acest domeniu Rado este cunoscut ca un pionier, lansând încă din 1960 modelul DiaStar – alcătuit dintr-un aliaj foarte dur ce conținea pulbere de tungsten cu structură moleculară modificată, care asigura o rezistență excepțională.

Însă nu numai ceramica face parte din istoria plină de reușite a Rado, ci și materialele tradiționale ca oțelul inoxidabil. De exemplu la sfârșitul anilor 1950 era lansată seria Horse, o colecție în stil vintage cu carcasa metalică având ca semn distinctiv o formă alungită și rotunjită pe lateral, ca o paranteză. Pentru a celebra acele modele și a le reînvia într-un stil mai actual, Rado a lansat recent modelul HyperChrome Golden Horse într-o serie limitată la 1957 de exemplare, număr care simbolizează anul în care apăreau primele exemplare din colecția Horse.

Reinterpretând atmosfera acelor ani, cadranul lui HyperChrome Golden Horse prezintă indici și arătătoare rotunjite și scoase în relief, în stil Dauphine. Sub ora 12 tronează inconfundabilul logo rotitor sub formă de ancoră cu fundal roșu, simbolizând rezitența la apă a acestor ceasuri – alături de cei doi căluți de mare așezați simetric în partea de jos.

Pentru a face o legătură însă cu modelele contemporane, Rado a îmbunătățit carcasa din oțel inoxidabil cu o lunetă și brățară din Ceramos TM, un material foarte ușor și la fel de rezistent la șocuri și zgârieturi. Toate aceste elemente au fot atent șlefuite astfel încât să strălucească efectiv, producând un efect de senzație.

Capacul dorsal are o fereaastră transparentă din safir care permite vizionarea unei părți din calibrul tip ETA 2824-2, într-o versiune specială pentru acest model. Mecanismul este certificat COSC pentru o precizie la nivel cronometru, lucru indicat și de o inscripție de pe cadran. Pe spate se găsește de asemenea și numărul unic de serie, dovedind autenticitatea și ediția limitată din care face parte.

Arata mai multe