Rado HyperChrome Collection

Rado se află în industria orologeră din 1917, când a început producția de mecanisme de ceasuri, însă abia în 1957 avea să lanseze primul ceas de mână sub brand propriu. În tot acest timp, Rado a folosit cele mai bune tehnologii pentru a dezvolta materiale noi, inovative, pentru a fi folosite la fabricarea ceasurilor de mână. Un bun exemplu în acest sens este colecția HyperChrome, o serie care reafirmă poziția solidă pe care compania o ocupă în rândul producătorilor de ceasuri din ceramică.

HyperChrome Automatic este o colecție care urmărește două direcții principale: de a continua angajamentul Rado în introducerea continuă noi materiale și de a atrage cât mai mulți clienți din rândul tinerilor. Deși au fost primii care au introdus ceramica în fabricarea ceasurilor de mână, cea care a popularizat acest material a fost compania Chanel. În general, carcasele din ceramică au un schelet din oțel sau o structură stratificată care alternează cele două materiale. Rado HyperChrome introduce însă o structură tip monocoq, alcătuită în întregime din ceramică și întărită pe lateral cu inserții metalice.

Primele două modele din colecția HyperChrome a fost prezentate recent la hotelul Burj Al Arab din Dubai, însă Rado plănuiește lansarea a 27 de modele numai în 2012. Între acestea se vor găsi ceasuri în diverse stiluri, sportive, clasice sau ornate cu pietre prețioase. În ce privește cele două modele deja lansate, ele sunt disponibile în alb sau negru și au un stil clasic, reafirmând predilecția Rado pentru monocrom.

Rado HyperChrome Automatic Chronograph are o carcasă neagră de 45mm, fabricată în întregime din ceramică, cu butoane metalice și coroană acoperită cu cauciuc. Prin geamul din safir cu formă curbată se pot vedea cadranul cu 12 indici placați cu rodiu, 3 cadrane secundare ușor îmbinate și un câmp pentru afișarea datei de formă circulară. Brățara acestuia este tot din ceramică, cu cataramă din titan.

În varianta sa feminină, Rado HyperChrome Automatic are un cadran clasic fără cronograf, păstrînd stilul arătătoarelor și indicilor orari. Câmpul pentru dată este acum dreptunghiular și a fost mutat în dreptul orei 3. Dimensiunea carcasei este de 36mm iar culorile folosite sunt albul în combinație cu aur roz. Se așteaptă ca unele variante să fie decorate cu diamante.

Mecanismul lui Rado HyperChrome Automatic Chronograph este de tip ETA 2681, în timp ce Rado HyperChrome Automatic are un mecanism ETA 2894-2, ambele fiind evident automatice. Rezistența la apă a ceasurilor din această serie este de 100m.

Cu linia True Thinline lansată recent, avînd cea mai subțire carcasă din ceramică, și cu seria HyperChrome care abia cum se pregătește să intre pe piață, Rado își dovedește încă o dată angajamentul pe linia inovației și calității elvețiene autentice.

Arata mai multe