Rado D-Star Ceramic Chronograph

Rado are meritul de a fi printre primii care au introdus ceramica în rândul materialelor folosite la fabricarea ceasurilor de mână, iar această direcție este în continuare urmărită și dezvoltată de compania elvețiană.

În combinație cu plasma, ceramica high-tech folosită pe modelul D-Star Ceramic Chronograph conferă o asemănare uimitoare cu oțelul inoxidabil (suprafață platinată, reflexia luminii), deși nicio bucată de metal nu a fost folosită. Acest procedeu este patentat în exclusivitate de Rado și constă în arderea ceramicii la temperaturi de peste 20 000˚C, unde în combinație cu anumite gaze aceasta își modifică compoziția fără a-i afecta proprietățile esențiale.

5201209-7760918

Strălucirea misterioasă a ceramicii de pe D-Star Ceramic Chronograph este o calitate durabilă în timp, nefiind afectată de amprente, uzură sau zgârieturi – după cum ne asigură Rado.

Modelul în sine are o formă ovală (48,6mm x 45,4mm) cu carcasă monobloc, iar înăuntru bate un mecanism ETA cu afișaj pentru oră, dată și două cadrane pentru cronograf. Rezerva de energie este de 60h, cu 20 de ore mai mult decât poate furniza în mod normal un astfel de calibru.

Disponibil în 5 variante, Rado D-Star Ceramic Chronograph este cu siguranță un model capabil să-i seducă pe cei pasionați de eleganța clasică, materiale revoluționare și un mecanism automatic.

Arata mai multe