Premiile “European Watch of the Year 2013”

Pe 24 septembrie a avut loc la Londra gala premiilor “European Watch of the Year”, în care au fost alese cele mai de succes modele ale anului pe bătrânul continent. Juriul a fost alcătuit din specialiști, designeri, colecționari sau vânzători, în timp ce nominalizările au venit din partea firmelor producătoare sau importatoare.

Modelele alese câștigătoare au fost următoarele:

Categoria 1 (sub 2500 £) – Tudor Heritage Black Bay

Tudor Heritage Black Bay
Comentariul organizatorilor: Tudor a intrat în această competiție cu un ceas diver în stil retro-modern, care a impresionat prin finisajele și designul de calitate.

Categoria 2 (2500-1000 £) – Zenith Pilot Doublematic

Zenith Pilot Doublematic
Comentariul organizatorilor: Acest Zenith a produs o adevărată surpriză în rândul juriului, care a apreciat aspectul complicat și cele 439 de piese componente, care alcătuiesc însă un întreg atât de simplu atunci când este purtat la mână.

Categoria 3 (10000-25000 £) – Chopard L.U.C 8HF

Chopard L.U.C 8HF
Comentariul organizatorilor: Modelul celor de la Chopard nu a fost cu nimic mai prejos decât concurența în ce privește calitatea și eleganța – însă a câștigat clar la capitolul inovație, datorită mecanismului de înaltă frecvență (8 Hz) și precizie (cronometru).

Categoria 4 (25000-100000 £) – Breguet Classique Chronométrie 7727

Breguet Classique Chronométrie 7727
Comentariul organizatorilor: Cel mai demn de remarcat aspect la Chronométrie 7727 a fost folosirea magneților în componența mecanismului, ajutând la stabilitatea și implicit performanța acestuia.

Categoria 5 (peste 100000 £) – Jaeger-LeCoultre Duomètre à Sphérotourbillon

Jaeger-LeCoultre Duomètre à Sphérotourbillon
Comentariul organizatorilor: Viziunea celor de la Jaeger-LeCoultre asupra unui tourbillon cu axe multiple este o adevărată capodoperă a orologeriei, care a fascinat specialiștii din juriu.

Cel mai bun ceas de damă – Parmigiani Fleurier Tonda 1950 Set

Parmigiani Fleurier Tonda 1950 Set
Comentariul organizatorilor: Frumusețea intrinsecă a acestui model, cu posibilitatea adaptării la un stil mai casual sau mai elegant, se adaugă excelentei tradiții orologere care caracterizează casa Parmigiani, materializată prin includerea unui balansier cu arc liber și micro-rotor.

Premiul pentru tehnologie – TAG Heuer Carrera MikrotourbillonS

TAG Heuer Carrera MikrotourbillonS
Comentariul organizatorilor: Cu cele două tourbilloane, unul pentru măsurarea timpului și celălalt de înaltă frecvență pentru cronograf, TAG Heuer a creat cel mai rapid mecanism cu tourbillon din lume, vibrând la fiecare 5 secunde și asigurând o precizie de cronometru.

Premiul Arts & Crafts – Laurent Ferrier Galet Classic Tourbillon Double Balance Spring

Laurent Ferrier Galet Classic Tourbillon Double Balance Spring
Comentariul organizatorilor: O adevărată capodoperă a tehnicii și inovației moderne, acest model s-a impus prin meticulozitatea ansamblului alcătuit din tourbillon, două balansiere și precizia de cronometru.

Premiul publicului – Maurice Lacroix Pontos S

Maurice Lacroix Pontos S
Comentariul organizatorilor: Cele mai multe voturi exprimate online de către public a primit acest Maurice Lacroix Pontos S, un ceas cu cronograf și curea textilă NATO.

Arata mai multe