Perrelet Turbine Diver 2

Anul 2012 a marcat introducerea unei noi serii de ceasuri diver de către Perrelet, în stilul tradițional atât de ușor recgnoscibil al companiei elvețiene. Plin de culoare, sportiv și funcțional chiar și la 300m sub apă, Perrelet Turbine Diver este un ceas cu care puteți impresiona chiar și o sirenă, în caz că întâlniți una în timp ce explorați lumile submarine.

Turbine Diver adoptă un design original pentru un ceas diver, atât în ce privește simbolismul elementelor cât și funcționalitatea. Cu margini rotunjite, rotorul superior este alcătuit din 11 pale evocând o elice de submarin. Acestea sunt acoperite cu Superluminova și se învârt odată cu mișcarea mâinii, creînd o peliculă luminoasă care acoperă în totalitate cadranul. Ceea ce poate fi foarte util noaptea sau la adâncimi mari sub apă, unde legibilitatea este extrem de necesară.

Grație unui marcaj de pe interiorul lunetei, realizat în culori diferite pentru primele 20 de minute, se poate măsura timpul petrecut sub apă – o funcție indispensabilă oricărui scufundător. Pornirea și oprirea acestui indicator se face prin intermediul unei coroane situate în dreptul orei 10, dotată cu un sistem de blocare.

Ilumniarea cu Superluminova este prezentă și pe cifrele arabe care marchează intervalele de 10 minute, dealtfel singurii indici prezenți pe cadran, dar și pe arătătoarele îngroșate pentru o mai bună vizibilitate.

Personalitatea lui Perrelet Turbine Diver este accentuată de o carcasă de 47,5mm diametru, în care coroana de reglaj este amplasată în interior și se găsește în dreptul orei 4. Se păstrează în acest mod simetria cu butonul de la ora 10 și se asigură o suprafață cât mai compactă.

Printr-un capac transparent din cristal de safir, se poate vedea mecanismul automatic P-331 bazat pe calibrul Alternance 10, cu finisaj Côtes de Genéve. Ceasul este disponibil în mai versiuni de culoare monocrome sau bicrome.

Arata mai multe