Oris TT1 Chronograph

Celebrând parteneriatul cu echipa de Formula 1 Williams și în special cu pilotul Bruno Senna, Oris a prezentat modelul TT1 Chronograph – un ceas inspirat din tabloul de bord al mașinilor de curse.

Încă de la început TT1 Chronograph impresionează prin carcasa de 45mm și luneta din ceramică, alături de un design îndrăzneț și o combinație de culori mișcătoare. Peste un negru care predomină atât pe cadran cât și pe carcasă sau brățară, marcajele cu alb sau cu roșu ies imediat în evidență. Pentru a păstra contrastul și pe întuneric, arătătoarele și indicii orari sunt tratați cu Superluminova, o substanță care reține și emite înapoi lumina înmagazinată.

Pentru a sugera și mai mult ideea de viteză cadranul prezintă un model asemănător jenților auto, integrând subtil 3 discuri secundare ce servesc funcția de cronograf. Pe lunetă este inscripționată o scală pentru tahimetru, des întâlnită în rândul ceasurilor sport. De formă rotundă și amplasat în partea de jos, afișajul pentru dată întregește acest veritabil tablou de bord în miniatură.

Alături de rezistența până la 100m sub apă, ceasul mai oferă și protecție împotriva șocurilor sau zgârieturilor prin intermediul unor materiale ca safirul sau ceramica, recunoscute pentru duritatea lor. În plus, capacul dorsal transparent asigură o vedere asupra mecanismului automatic ETA 7750.

Cu scopul de a întări senzația de forță și viteză, o granitură roșie din cauciuc mărginește exteriorul carcasei – în timp ce cureaua din același material se atașează direct pe ceas.
Privită în ansamblu, influența echipei Williams în designul acestui ceas este evidentă și va contribi cu siguranță la succesul lui Oris TT1 Chronograph în rândul pasionaților de automobilism.

Arata mai multe