Oris Big Crown Date “Stealth”

Ceasurile în nuanțe de gri (așa-zise invizibile, stealth), au cunoscut un succes important în ultimii ani deși unii le consideră inestetice și lipsite de personalitate. În ciuda acestei controverse, Oris a decis să lanseze și ea un model stealth, transpunând combinația de griuri monocrome peste unul dintre cele mai apreciate produse ale sale, modelul Big Crown Date.

A rezultat astfel un ceas cu carcasa de 44mm placată PVD cu un gri deschis, adăpostind un cadran de aceeași culoare umbrit numai de marcajele orare tridimensionale de culoare neagră. La fel ca și celelalte modele Oris inspirate din lumea aviației, Big Crown Date are un bezel zimțat, capac cu șuruburi și o coroană impozantă pentru a putea fi manevrată mai ușor de către piloții cu mănuși pe mâini.

Oris_BigCrownDate_front_560

Alegerea unei palete de culori monocrome pare așadar mai naturală pentru Oris Big Crown Date, aceasta preluând conceptul folosit de avioanele stealth, invizibile pe radar.

Mecanismul din interior este un Oris Caliber 733 (bazat pe Sellita SW 200-1) automatic, cu rotor roșu ce se poate mișca în ambele direcții. Protejat pe ambele fețe de cristale din safir, cel din față mai bombat și tratat împotriva reflexiei iar cel din spate neted, Big Crown Date Stealth oferă astfel purtătorului posibilitatea de vedea mecanismul la lucru.

Pentru a păstra linia de culori generală, Oris a dotat acest model cu o curea cenușie din piele și cataramă placată de asemenea cu gri. Alte caracteristici notabile ar mai fi rezistența la apă de până la 100m și prețul de achiziție situat în jurul sumei de 1400 euro.

Arata mai multe