Movado Red Label Skymap

De mii de ani, oamenii au privit spre cer în încercarea de a măsura trecerea timpului. Dacă în cursul zilei Soarele și umbra lui reprezentau cea mai bună referință, noaptea a fascinat întotdeauna prin mulțimea de stele mai mici sau mai mari, grupate sau nu în constlații, vizibile de pe Pământ. Egiptenii antici au fost primii care au folosit variațiile subtile ale poziției stelelor pentru a măsura în special intervale mari de timp, cum ar fi anotimpurile sau anii.

Aducînd un omagiu metodelor antice de măsurare a timpului, Movado a prezentat în 2012 un ceas în ediție limitată numit Red Label Skymap, cu  o hartă stelară în miniatură ca imagine de fundal. Ceasul are la ora 12 o pată de culoare albă simbolizînd Soarele la amiază, un indicator mai mic al fazelor lunii situat în dreptul orei 10 și stelele mai mari acoperite cu Superluminova. În acest fel se intenționează oferirea unei imagini cât mai fidele a cerului înstelat, atunci când se privește la cadranul acestuia pe întuneric.

Carcasa lui Movado Red Label Skymap are un diametru de 42mm și este fabricată din oțel inoxidabil placat PVD cu negru. Timpul este indicat prin intermediul a două aratătoare skeletonizate argintii, în partea de jos găsindu-se și un cadran secundar pentru afișarea datei. Nimic altceva în plus, doar încântătoarea imagine de fundal.


Protejat pe ambele fețe de cristale din safir, ceasul lasă să se vadă la interior mecanismul automatic Sellita SW300 cu 21 de rubine, îmbunătățit cu modulul Dubois Depraz DD9234 pentru afișarea fazelor lunii. Pentru prinderea la mână este disponibilă o curea din piele de crocodil în 3 variante de culoare – negru, albastru mat sau gri.

Arata mai multe