Luminox Tony Kanaan Valjoux Chronograph

Tony Kanaan – un mai vechi colaborator al celor de la Luminox – este un pilot de curse brazilian care s-a remarcat în campionatul american IndyCar, unde a cîștigat numeroase curse inclusiv titlul de campion în 2004 sau celebra Indianapolis 500.

În onoarea acestor succese și spiritului de învingător manifestat pe tot cuprinsul carierei de pilotul brazilian, precum și a valorilor comune împărtășite, Luminox a lansat un model în ediție limitată (311 exemmplare) dintr-un model numit Tony Kanaan Valjoux Chronograph.

Tony-Kanaan-2010

Acest ceas se remarcă în primul rând prin linia asimetrică, mai bombată în partea dreaptă, inclusiv bezelul din ceramică neagră urmând această formă. Carcasa este realizată din oțel cu finisaj negru PVD și măsoară 44mm în diametru, având o rezistență sub apă de până la 100m adâncime.

Cadranul include toate facilitățile unui ceas sportiv, mai exact un cronograf și o scală pentru tahimetru, alături de un secundar periferic și un câmp pentru afișarea datei și zilei săptămânii. În partea dreaptă se găsesc atât simbolurile mărcii Luminox cât și ale pilotului brazilian (o literă K de culoare verde aprins) căruia îi este dedicat acest model.

Luminox Tony Kanaan Valjoux Chronograph

Dealtfel galbenul și verdele sunt singurele culori care se disting pe un fundal de culoare închisă, făcând trimitere astfel la originile braziliene ale lui Tony Kannan. Bineînțeles, din peisaj nu lipsesc tuburile cu tritiu specifice acestei mărci, care asigură o iluminare continuă și de durată (25 de ani) a cadranului.

Așa cum indică și numele, Luminox Tony Kanaan Valjoux Chronograph are la interior un mecanism automatic ETA Valjoux 7750, vizibil prin intermediul unui capac din cristal de safir transparent. Prinderea la mână se face cu o curea neagră din piele, cusută cu aceleași culori galben-verzi.

Prețul acestui model este de aproximativ 3000 USD.

Arata mai multe